AQUA GYM

AQUA GYM

Spre deosebire de sporturile pe care le practicăm la sală, Aqua Gym este o metodă de antrenament fără impact violent asupra organismului.

De ce să alegem AQUA GYM și nu alt sport ?

Aqua Gym nu afectează articulațiile și tendoanele, pune în funcțiune toți mușchii corpului și relaxează atât corpul, cât și mintea. Știm cu toții că antrenamentul fitness reprezintă o „tensiune“ aplicată corpului și că trebuie să acordăm o atenție deosebită evitării supraantrenamentului.

În cazul AQUA GYM, supraantrenamentul nu se produce, deoarece corpul nostru se simte mult mai ușor în apa, iar obstacolele sunt inexistente.

Practic, lucrăm fiecare mușchi din corp fără să simțim  tensiunea și fără să riscăm să ne accidentăm.
Toate sporturile aduc beneficii sănătății, însă Aqua Gym sau sportul în apă are, fără îndoială, niște caracteristici speciale pe care nu le au alte exerciții de tip aerob.

Iată câteva  dintre acestea:

  • Determină o incredibilă rezistență cardio-pulmonară;
  • Stimulează circulația sangvină;
  • Contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale stabile;
  • Dezvoltă majoritatea grupelor musculare (mai mult de două treimi din întreaga suprafață musculară);
  • Dezvoltă flexibilitatea;
  • Generează stări de bine, pozitive;
  • Ajută la îmbunătățirea stărilor de anxietate și ameliorează simptomele de depresie;
  • Relaxează tonusul excesiv acumulat în timpul zilei;
  • Stimluează creșterea și dezvoltarea fizică și psihică;
  • Îmbunătățește dezvoltarea psihomotorie.

Beneficiile AQUA GYM

Aqua Gym este o activitate sportivă ce tonifică musculatura, antrenând toate grupele de mușchi și stimulând toți cei patru factori esențiali pentru o condiție fizică bună: puterea, mobilitatea, coordonarea și rezistența. Este important săa menționăm că Aqua Gym nu provoacă febră musculară și are un efect benefic asupra circulației sanguine.

Apa masează pielea și permite oxigenarea țesuturilor, prevenind apariția varicelor, a hipertensiunii arteriale, reumatismului și osteoporozei, combatând în același timp senzația de „picioare grele“ și retenția de lichide.

Aqua Gym are beneficii și la nivel mental! Elimină stresul și tensiunea acumulate la birou, are impact pozitiv la nivel emoțional și social, dezvoltând stabilitatea emoțională și îmbunătățind relațiile sociale. Aqua Gym este un sport distractiv, care ne permite să putem lega prietenii cu ajutorul exercițiilor în pereche sau grup.

Cui îi este destinat AQUA GYM ?

Aqua Gym nu are restricții legate de vârstă sau sex, putând fi efectuat de oricine iubește apa și dorește să își îmbunătățească tonusul. ori să scape de câteva kilograme în plus. La ședințele de Aqua Gym pot participa persoanele cu înălțime de cel puțin 150 cm. Fie că vorbim de copii, adolescenți, tineri sau persoane în vârstă, cu toții pot participa la clasele de Aqua Gym, instructorii noștri având competențele necesare să ofere exerciții potrivite pentru fiecare categorie de vârstă.

Aqua Gym este destinat persoanelor care vor să evite șocurile din clasele de fitness, care vor să-și mențină starea generala de sănătate ori care au probleme cu articulațiile și nu pot practica alte sporturi. Cei care au suferit un accident și au nevoie de recuperare medicala, pot alege Aqua Gym. De asemenea, Aqua Gym poate reprezenta primul pas pentru cei care au frică de apă sau își propun să invețe să înoate.
Exercițiile în apă sunt sigure și permit o dezvoltare foarte buna a echilibrului și mobilității.

Contraindicații AQUA GYM

Aqua Gym sau gimnastica acvatică nu este indicată celor care suferă de boli de inimă, diabet, epilepsie sau insuficiență respiratorie.
Ca și în cazul oricărui sport, persoanele care suferă de aceste afecțiuni trebuie să consulte un medic înainte de a demara orice activitate sportivă și se impune un program special, realizat sub atenta îndrumare a instructorului, astfel încât exercițiile să fie executate corect și la intensitatea potrivită.